ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δρ. Βασίλειος Λαζαρίδης

Λέκτορας

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (Πολυτεχνείο Βουδαπέστης, Ουγγαρία). Είναι κάτοχος Διδακτορικού του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο Εκπαίδευση Αλγορίθμων Γραμμικής Βελτιστοποίησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των Αλγορίθμων, Βελτιστοποίησης, Δίκτυα Υπολογιστών, Μηχανική Μάθηση, Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως τεχνικός υπεύθυνος  του Δικτύου Υπολογιστών  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με διδακτική εμπειρία 30 ετών σε θέματα δικτύων, προγραμματισμού, ηλεκτρονικού εμπορίου, διδακτικής της πληροφορικής.

Δρ. Θωμάς Κυριακίδης

ΕΔΙΠ

Ο Δρ. Θωμάς Κυριακίδης είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π. με γνωστικό  αντικείμενο: Επιχειρησιακή Έρευνα. Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιχειρηματική Πληροφορική και διδακτορικό δίπλωμα στους Αλγόριθμους Βέλτιστου Χρονοπρογραμματισμού Έργων.

Εργάστηκε επί χρόνια ως Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης σε διάφορα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης όπως Προϊστάμενος του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Κοζάνης καθώς και ως μέλος Ομάδων Διοίκησης Έργου του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, έχει διδακτική εμπειρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα Δημόσια ΙΕΚ, τη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι κριτής σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά και συνέδρια και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Επιχειρησιακή έρευνα, Μαθηματικός προγραμματισμός και βελτιστοποίηση, Χρονοπρογραμματισμός έργων και παραγωγής, Σχεδίαση και ανάλυση αλγορίθμων, Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, Ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, Έξυπνη διαχείριση υδάτινων πόρων, Εφαρμογές και τεχνολογίες ΙoT και Γεωργία και Κτηνοτροφία ακριβείας.

Ιωάννης Βανδίκας

ΕΔΙΠ

Ο  Ιωάννης Βανδίκας είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Μηχατρονική του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙΔΜ και με πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσ/νίκης .

Εργάστηκε σε εταιρείες σχεδιασμού ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών έργων για πάνω από έξι χρόνια.  Τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος τα οποία έχει διδάξει στο εργαστήριο είναι: Ηλεκτρικές Μετρήσεις και Ηλεκτρονική Ι. Εργάστηκε επί χρόνια στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα εργαστηριακά μαθήματα Ηλεκτρονικές Κατασκευές, Συστήματα Μετρήσεων, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ηλεκτρονική ΙΙ, Ψηφιακά Συστήματα, Ηλεκτρονικά Ισχύος. Διδακτική εμπειρία στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Δημόσια ΙΕΚ.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Σχεδίαση Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων, Εφαρμογές ΙοT, και Μικροελεγκτές σε εφαρμογές βιομηχανικών αυτοματισμών.

Δρ. Νίκος Δημόκας

Επίκουρος Καθηγητής

Ο Νίκος Δημόκας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2010.

Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.). Από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 εργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 εργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Δημόκα εστιάζονται στους τομείς Βάσεις Δεδομένων, Διαχείριση Δεδομένων, Πληροφοριακά Συστήματα, Κινητή Υπολογιστική και Κατανεμημένα Συστήματα. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά του επικεντρώνεται σε τεχνικές ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, σε κατανεμημένα συστήματα πάνω από ασύρματα δίκτυα (ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, κινητά τυχαία δίκτυα, τυχαία δίκτυα οχημάτων), σε κινητή και πανταχού παρούσα υπολογιστική με έμφαση στη διαχείριση και διάδοση των δεδομένων και σε ανάπτυξη εφαρμογών κινητών συσκευών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 15 Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά έργα. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος τεχνικών επιτροπών και κριτής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.