Δρ. Παναγιώτης Καραγιάννης
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Α.Π.Θ.). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Επιστήμη Υπολογιστών, με κατεύθυνση στα Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα (MSc in Advanced Computing, Department of Computing, Imperial College, London, UK), και Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο την Επίλυση και Βελτιστοποίηση Κατανεμημένων Προβλημάτων Περιορισμών σε Δίκτυα Μεγάλης Κλίμακας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των αλγορίθμων και της βελτιστοποίησης, των κατανεμημένων συστημάτων και προβλημάτων περιορισμών. Έχει εργαστεί σε πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων στους τομείς της ανάπτυξης διαδικτυακών υπηρεσιών, επίβλεψης και υλοποίησης συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών, συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, διασφάλισης ποιότητας, και αλγορίθμων βελτιστοποίησης για την διαχείριση βιομηχανικών διεργασιών.
Δρ. Γεώργιος Κωνσταντάς
ΕΔΙΠ
Ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντάς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις ως logistics manager, προϊστάμενος αγορών, αποθηκών και αποθεμάτων. Από το 1998 έως τον Απρίλιο του 2011 εργάστηκε στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Παν/μιου Αιγαίου σε θέσεις ευθύνης τόσο της Οικονομικής Διεύθυνσης όσο και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Διαχείρισης έργων και έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά.
Από τον Μάιο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2017 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως επικεφαλής του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, από τον Δεκέμβριο του 2014 είναι μέλος ΕΔΙΠ και διδάσκει Διοίκηση Έργων, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αξιολόγηση Επενδύσεων. Έχει συμμετάσχει, ως διαχειριστής έργων και ερευνητής, σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
Έχει διδάξει και σε άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος (νυν Παν/μιο Πατρών), στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Διοίκηση Διαδικασιών, ο Ανασχεδιασμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών, η Διαχείριση Γνώσης, η Διοίκηση Αλλαγών, η Επιχειρησιακή Κουλτούρα και Οργανωσιακή Συμπεριφορά και η Διοίκηση Έργων.
Γεώργιος Τσαλικίδης
Ο Τσαλικίδης Γεώργιος είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου, πτυχιούχος Πληροφορικής, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος τίτλου ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ.
Είχε εργαστεί στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Κοζάνης ως Γραμματέας αλλά και ως Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του. Έχει διατελέσει ως Τεχνικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης καθώς και ως μέλος Ομάδας Διοίκησης Έργου της ΕΛΛΑΚ του Δήμου Κοζάνης. Επιπλέον, έχει διδακτική εμπειρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΕΠ, του ΙΤΥΕ Διόφαντος, σε Δημόσια ΙΕΚ, και του Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Είναι Υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας, κριτής σε περιοδικά και συνέδρια εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, Επιχειρησιακή έρευνα, Μαθηματικός προγραμματισμός και βελτιστοποίηση, Χρονοπρογραμματισμός έργων και παραγωγής, Σχεδίαση και ανάλυση αλγορίθμων.
Νικόλαος Μαντάς
Ο Νικόλαος Μαντάς αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2008. Το 2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Πληροφορική και Διοίκηση» του Α.Π.Θ, όπου στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας μελέτησε την εφαρμογή τεχνικών εξόρυξης γνώσης σε δεδομένα παγκοσμίου ιστού.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Δίκτυα Επικοινωνιών και Υπηρεσίες με Επίγνωση Κοινωνικού Περιβάλλοντος Χρήστη».
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα ασύρματα οχηματικά δίκτυα (VANET), τα Συστήματα Συστάσεων, τα Κοινωνικά Δίκτυα και η Μηχανική Μάθηση, ενώ παράλληλα ειδικεύεται στην σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογών.
Σταυρούλα Τσιτσιφλή
Η Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα «Διαχείριση Αξιοπιστίας και Επιπέδου Λειτουργίας Αγωγών και Δικτύων Ύδρευσης». Επιπλέον διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το City University Business School του Λονδίνου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ. Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σ. Νιάρχος) με θέμα «Ανάπτυξη συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης».
Η Δρ. Σ. Τσιτσιφλή ασχολείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα ως μελετήτρια δημοσίων και ιδιωτικών έργων, κυρίως έργα διαχείρισης υδατικών πόρων και δικτύων ύδρευσης και έργα περιβάλλοντος. Παράλληλα διδάσκει στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Διαθέτει διδακτική εμπειρία 20 ετών συνολικά σε τμήματα μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Απασχολείται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα.
Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή περισσοτέρων από 100 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά, Διεθνή & Εθνικά επιστημονικά συνέδρια και ενός βιβλίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Δικτύων Ύδρευσης». Είναι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και έχει επιτελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: ποιοτική και ποσοτική διαχείριση υδατικών πόρων και δικτύων ύδρευσης, διαχείριση κινδύνων και ασφάλεια νερού, μη συμβατικοί υδατικοί πόροι και επαναχρησιμοποίηση νερού, μαθηματική μοντελοποίηση και προσομοίωση δικτύων ύδρευσης, διαχείριση και τεχνολογία περιβάλλοντος, εκτίμηση και διαχείριση αξιοπιστίας, πρόβλεψη έκτακτων περιστατικών και ανάλυση επικινδυνότητας και τρωτότητας περιβαλλοντικών συστημάτων.