ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Κωνσταντίνα Μπαντή

Η Κωνσταντίνα Μπαντή αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2016 (5 χρόνια). 

Είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Συστήματα και Εφαρμογές Ανίχνευσης και Συλλογής Πληροφοριών με χρήση έξυπνων κινητών συσκευών χρηστών σε έξυπνες πόλεις». 

Από τον Νοέμβριο του 2020 είναι ακαδημαϊκή υπότροφος του τμήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Έξυπνη πλατφόρμα διαδικτύου-των-πραγμάτων διαχείρισης και αξιοποίησης ανακυκλούμενου νερού βιολογικού καθαρισμού για άρδευση σε καλλιέργειες στη γεωργία ακριβείας («ΑΥΓΕΙΑΣ»)». 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές του mobile crowdsensing, data quality, blockchain.

Θωμάς Δημάκης

Ο Θωμάς Δημάκης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του ομώνυμου τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) το 2018.

Από τον Νοέμβριο του 2020 είναι υποψήφιος διδάκτορας με θέμα «Προηγμένες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης σε συστήματα διαδικτύου των πραγμάτων» από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του τμήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Έξυπνη πλατφόρμα διαδικτύου-των-πραγμάτων διαχείρισης και αξιοποίησης ανακυκλούμενου νερού βιολογικού καθαρισμού για άρδευση σε καλλιέργειες στη γεωργία ακριβείας («ΑΥΓΕΙΑΣ»)». 

Από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020, εργαζόταν ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της τεχνητής νοημοσύνης, του διαδικτύου των πραγμάτων, της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων και της ανάπτυξης εφαρμογών.

Παναγιώτης Βουτσκίδης

Ο Παναγιώτης Βουτσκίδης αποφοίτησε από Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα «Συστήματα Υπολογιστών» από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από τον Μάρτιο του 2021 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Στρατηγικές Ενορχήστρωσης σε Συστήματα Υπολογιστικής Άκρου».

Εργάζεται από το 2007 στο Τμήμα Δικτύων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενα σε όλο το φάσμα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην περιοχή των ενσύρματων και ασύρματων δικτύων δεδομένων και επικοινωνιών.

Ιωάννα Καραμπελιά

Η Ιωάννα Καραμπελιά αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2021. Τώρα, είναι διδάκτορας στο ίδιο τμήμα με θέμα «Ευφυής σύστημα διαχείρισης στόλου UAV». 

Από τον Απρίλιο του 2021 εργάζεται στο έργο με τίτλο «Έξυπνη πλατφόρμα διαδικτύου-των-πραγμάτων διαχείρισης και αξιοποίησης ανακυκλούμενου νερού βιολογικού καθαρισμού για άρδευση σε καλλιέργειες στη γεωργία ακριβείας («ΑΥΓΕΙΑΣ»)», στην ανάπτυξη των δικτύων LoRaWAN. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των drones, του Διαδικτύου των Πραγμάτων δίκτυα ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWAN).

Ευάγγελος Τσίπης

Ο Ευάγγελος Τσίπης έλαβε το πτυχίο του Τοπογράφου Μηχανικού Τ.Ε. από το ΤΕΙ Αθήνας το 2003 και το δίπλωμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού από το ομώνυμο τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 2009. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Τεχνικές και Μέθοδοι στην Ανάλυση, Σχεδίαση και Διαχείριση του Χώρου» από το Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ από το 2011.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Ευφυές σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών με εφαρμογή τεχνικών μηχανικής μάθησης και επιχειρησιακής έρευνας»

Από το 2010 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής δημοσίων έργων σε Ελλάδα και Κύπρο. Το διάστημα 2015 έως 2020 ως συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας στην τεχνική εταιρεία “TerraCognita” συμμετείχε σε έργα χωροταξίας, ψηφιακής χαρτογραφίας και συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών. Εργάζεται σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά έργα (Horizon2020 κ.α.) με αντικείμενα εργασίας την μοντελοποίηση, την ανάπτυξη συστημάτων λήψης απόφασης καθώς και την ολοκλήρωση πληροφοριακών συστημάτων.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται  τα συστήματα λήψης αποφάσεων, η μηχανική μάθηση, οι εφαρμογές της επιχειρησιακής έρευνας και η ανάπτυξη εφαρμογών.

Δημήτρης Θεοδώρου

Ο Δημήτρης Θεοδώρου αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2022.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 είναι υποψήφιος διδάκτορας με θέμα « Τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης και βελτιστοποίησης για έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη » στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην περιοχή της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάλυσης εικόνων και του διαδικτύου των πραγμάτων.