Universwater kick-off meeting

Universwater kick-off meeting

Καλώς ήρθατε στο Universwater! Σήμερα σηματοδοτήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου μας. Με μια κοινοπραξία 15 εταίρων από έξι ευρωπαϊκές χώρες, το έργο στοχεύει να αντιμετωπίσει το πιεστικό ζήτημα της ποιότητας και ποσότητας νερού, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που θέτουν οι γεωργικές δραστηριότητες και η κλιματική αλλαγή.

Το UNIVERSWATER υιοθετεί μια προσέγγιση «συστήματος συστημάτων», αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των υδάτινων πόρων. Ειδικότερα, το έργο αποσκοπεί:

  • Ανάπτυξη καινοτόμων αισθητήρων για μέτρηση διάφορων ρύπων
  • Διασύνδεση αυτών των αισθητήρων με τεχνολογίες γεωσκόπησης και τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης
  • Ανάπτυξη βιώσιμων μεθόδων αποκατάστασης νερού
  • Προώθηση χρήσης νέων τεχνολογιών μέσω κινήτρων τιμολόγησης.

Αυτές οι τεχνολογίες θα αποτελούν μέρος των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων (DSS) που έχουν δοκιμαστεί σε περιπτωσιολογικές μελέτες που επικεντρώνονται στην επεξεργασία του νερού γαλακτοκομικών προϊόντων, στην άμβλυνση της αλάτωσης του εδάφους και στη βελτιστοποίηση λιπασμάτων/παρασιτοκτόνων. Ο στόχος είναι να αναβαθμιστούν τα τοπικά DSS σε μια καθολική, προσαρμόσιμη πλατφόρμα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εταίρους του έργου για τη συνεισφορά της τεχνογνωσίας τους και την προώθηση μιας επιτυχημένης συνεργασίας!

Ακολουθήστε το ταξίδι μας στο X: https://x.com/universwater