ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 3ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (WORKSHOP) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «100 ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 3ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (WORKSHOP) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «100 ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030»

Η Αν. Καθηγήτρια Μαλαματή Λούτα συμμετείχε στο 3ο Θεματικό Εργαστήριο Εμπλεκομένων Μερών (Stakeholders Lab) στα πλαίσια προετοιμασίας του Δήμου Κοζάνης για την συμμετοχή του στην Αποστολή (MISSION) των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Ευρωπαϊκών Πόλεων μέχρι το 2030. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το όραμα της Κοζάνης για το 2030 αποτέλεσαν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Στο θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Σωματείου «Διάζωμα», της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Κοζάνης. Επίσης, συμμετείχαν μέλη του δικτύου «απόΔημος» και της ομάδας εργασίας που εκπόνησε το Στρατηγικό Σχέδιο «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη», αλλά και  στελέχη εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνιών. 

Η διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE).

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο https://climateneutral2030.cityofkozani.gov.gr/.